FATTIGFOLKET

Fredag 11. april 2008 kl. 19.30
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.

Trompet: Gunnar Halle
Saxofon: Hallvard M. Godal
Bas: Putte Frick Meijer
Trommer: Ole Morten Sommer

AFLYST P.G.A. SYGDOM - EN AF MUSIKERNE INDLAGT MED MALARIA

FATTIGFOLKET (NORGE/SVERIGE)
RIGDOM FOR ØREGANGENE!

"Fattigfolket" er et svensk-norsk orkester. Orkestret er et friskt og originalt pust på den europæiske jazzscene, som de også går efter at erobre. De har valgt den hårde vej. "FATTIGFOLKET" er måske fattige på penge, for de lefler bestemt ikke for deres lyttere, men kræver deres opmærksomhed for i fællesskab at pleje den sarte jazz-blomst, som deres musik er.

Er tilhøreren indstillet på at folde ørerne ud og lytte, bliver hun belønnet i rigt mål. "Fattigfolket" er absolut ikke fattigt på noget som helst, tværtimod! Deres musik er rig på detaljer, rig på nuancer - en rigtig lækkerbisken for jazz-feinschmeckeren.

Gruppen spiller selvfølgelig egne originalkompositioner, som organisk udvikler sig fra temapræsentationer og stolt og eventyrlystent drager ud i lydlandskaber, hvor lydbjerge rejser sig og ekkoer fra lyd-dalenes dyb høres. Musikken er som en vandrer på impressionismens landeveje, hvor vindens susen i bladene og sommerfuglenes tordnende vingeslag er en del af musikken.

Denne musik er smuk og intens på sin egen stille måde. Det er organisk musik, som har løsrevet sig fra de fastsatte musikalske normer for selv at afsøge nye muligheder. De fire musikere tænker som Ún organisme. Med et fælles åndedræt sanser koordinerede musikalske tentakler sig fremad. Denne forårsaften på Engelsholm vil du opleve intensitet, når den kommer som en nødvendighed indefra. Lavmælt musik i grænseområdet mellem kompositionsmusik og improvisation - impressionistisk kammermusik. De fattige i DENNE musikalske forbindelse er de, som ikke tør udfordre sig selv på musikalske holdninger. Det ved FATTIGFOLKET. Netop derfor har de også et stort publikum i de dele af Europa, hvor man kan lide at blive udfordret af kulturen; Frankrig, Tyskland og Tjekkiet. TØR DU UDFORDRE DIG SELV?

Det er helt, helt oplagt, at Riddersalen på Engelsholm vil være en fantastisk kulisse for denne musik.

www.fattigfolket.com
www.myspace.com/fattigfolket

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 100,00
Medlem: 80,00
Stud.medlem: 50,00